Hakkımızda

İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen TR10/15/YNK/0045 kodlu “Uygulamalı Biyopolimer ve Biyoplastik Üretim Teknolojileri Araştırma Merkezi” isimli proje İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde 15 Ekim 2015 tarihinde yapılan açılış toplantısı ile başlamıştır.

Proje, İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü yürütücülüğünde 1 Eylül 2015 - 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında 1 yıl süre içinde gerçekleştirilmek üzere İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 1.410.463,20 TL’lik bütçe ile desteklenmiştir.  Proje kapsamında, “Uygulamalı Biyopolimer ve Biyoplastik Üretim Teknolojileri Araştırma Merkezi’nin İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanmaktadır.

Proje kapsamında, araştırma merkezinin kurulumu, üniversite-sanayi işbirliklerinin geliştirilmesi ve eğitim faaliyetleri yer almaktadır. Proje ile endüstriyel atıksulardan biyopolimer ve biyoplastik üretimi konusunda teknolojilerin geliştirilmesi ve bu konuda çalışacak yerli işletmeleri destekleyecek bilgi ve teknoloji üretimi hedeflenmektedir. Önemli bilgi birikimi, tecrübe ve teknoloji gerektiren biyopolimer ve biyoplastik üretimi Avrupa, Amerika ve Kanada gibi gelişmiş ülkelerde uygulama alanı bulmuşken ülkemizde halihazırda bu araştırma alanında tam ölçekli çalışan bir işletme bulunmamaktadır. Proje kapsamında kurulması amaçlanan Uygulamalı Biyopolimer ve Biyoplastik Üretim Teknolojileri Araştırma Merkezi’nde üretilecek bilgiler ve geliştirilecek teknolojiler ile ülkemizde bu alanda faaliyet göstermek isteyecek yerli firmalara yurt dışı kaynaklı firmalar karşısında destekleme/geliştirme imkânı sağlanmış olacaktır.